Om Gustavia Office

 

Om-Gustavia-3

I Stockholms hjärta

Gustavia Office är ett unikt kontorshotell av högsta klass. Utöver kontor erbjuder vi konferensrum samt lägenheter för övernattning. Vi är centralt belägna vid vattnet vid Kornhamnstorg 53 i Gamla stan, med utsikt över Riddarfjärden och Södermalm.

 

En anrik historia

Funckska huset uppfördes ursprungligen på 1640-talet för brukspatronen Tomas Funck och fick därav sitt namn. Vid 1900-talets början byggdes huset om efter ritningar av arkitekt Ferdinand Boberg, som bl.a. har ritat varuhuset NK. Huset höjdes då med två våningar, de gamla gavlarna återskapades på det nya taket och bottenvåningens fönster fick sin nuvarande, välvda form. Bilden till vänster visar byggnaden på 1890-talet och till höger dess nuvarande form. År 2001 byggde vi om lokalerna till det exklusiva kontorshotell det är idag.

 

Välkommen till oss

Alla rum är lika unika, med djupa fönsternischer och originaldetaljer. Hissen är en av Stockholms allra första. Läget gör att du på några minuter tar dig till Gamla stans och Slussens t-bana och stadsbussar samt taxi. Vi ligger dessutom bara ett stenkast från Centralen.

Service är viktigt för oss och vi har en bemannad reception och en trevlig lobby, där vår personal finns tillhands. Självklart hanterar vi postutdelning och städning.

Vill du ha tips på matställen och sevärdheter? Fråga oss. 

Välkommen!